Thursday, January 30, 2014

Newborn Baby Checklist - Melayu Style ;)

Alhamdulillah..
It's been 30 weeks now, that i'm carrying this little miracle inside me =)

So sekarang ni sibuk prepare barang untuk mummy & baby.
Aritu pergi London tak beli apa sangat pun; ada la 3-4 helai je baju baby. 
Pastu beli Medela set kat sana. Benda-benda lain e.g: Botol, Warmer, Sterilizer bagai semua tak beli pun sebab.... BEG TAK MUAT! KLM bagi max 23kg, TAPI 1 beg sahaja ya. tak boleh combine 2,3 beg. pffttt! hangin tul. Barang baby yang best-best kat sana adalah sangat murah yer. Mommies out there, please take note. ;)

Anyway, here is my printable checklist. ada yang full version dan ada yang saya separate jadi dua : Mommy/Baby Hospital Checklist & Newborn Checklist. Kalau ada yang berminat nak pdf version, you can e-mail me: miss.ttjl@gmail.com :

Ni memula buat list pakai apps dalam phone jer:



Pastu buat printable version sebab much easier ;p


Mommy Baby Hospital Checklist


Newborn baby checklist - Full

1 comments :

tiga lalat said...

Salam. Hee tahniah dapat baby.